In maart 2018 ontmoet ik Tau Vee Twala, vanaf het begin was dit een bijzondere vriendschap.
Ze trad in die tijd op als een van de African Mama´s. Ze vertelde dat ze thuis in Zuid Afrika veel
kookt en haar gerechten ook verkoopt. Ze vertelde over uPelePele, dat ze de saus regelmatig kookt en
snel daarna is het weer uitverkocht ze kan de vraag bijna niet aan.
Ik werd daardoor wel erg nieuwsgierig, zo’n saus hoort natuurlijk ook in de Nederlandse keukens in de koelkast te staan.
Volgens Tau Vee past het bij ieder gerecht en is het ook als marinade of dressing te gebruiken. Eind november 2018 komt
Tau Vee weer naar Nederland en naast de optredens van de Mama´s zijn we ook echt aan de slag met uPelePele.
Ik ga koken met de groene Jalapêno pepers, knoflook, gember, ui, mango chutney en authentieke Zuid–Afrikaanse kruiden.
Gelukkig zijn de orginele kruiden ook te koop in Nederland. Ik ben de samenwerking aangegaan met Die Spens in Amersfoort.
Veel mensen uit eigen omgeving heb ik al lekker gemaakt en ik ben er van overtuigd dat het ook in restaurants en de keukens van vrienden van de vrienden van de vrienden staat.
Alle ingrediënten waren besteld en in de laatste week van november 2018 ben ik aan de slag gegaan in mijn eigen keuken.
De saus was een succes vanaf het begin. In de weken dat Tau hier was hebben we veel gekookt en de potten Upelepele waren niet aan te slepen.
Ook koks en andere nieuwsgierige mensen heb ik de saus laten proeven en iedereen had wel een idee om de saus mee te combineren.
Inmiddels zijn we alweer bijna twee jaar later en er is veel gebeurd. De saus is verwerkt in een fantastische Nederlandse kaas en we hopen er
een echte nieuwe smaakvolle kaas de wereld in te krijgen.
Maar Corona tijd betekende ook voor ons om even pas op de plaats te nemen. Waardoor ik eindelijk de website ben gaan maken. Ik kon niet wachten om weer vol
aan de slag te gaan. Inmiddels is er thuis een nieuwe keuken geinstalleerd en nu we kunnen een fantastisch product leveren in nog grotere hoeveelheden.
We gaan uitbreiden in capaciteit en ook gaan we saus via de post versturen, allemaal zaken om erg blij van te worden.
Het voedingslabel wordt binnenkort in orde gemaakt door een deskundig bedrijf en KVK nummer is aangevraagd waardoor we eindelijk de koks in de restaurants ook kunnen leveren.
Kom we gaan met elkaar dit avontuur aan en wie weet waar dit allemaal naar toe gaat.
Tot gauw!